mandag 2. august 2010

Mandagstema - bilferie


Sjelden har ukens mandagstema passet så godt som nå. Vi har nemlig vært på ikke mindre enn to bilferier i løpet av to uker denne sommeren. Den første turen var en vestlandsreise med oss to, hunden, telt og firehjulstrekker. Ferjer, bruer, fjord, fjell og hav. Eksotiske innslag for innlendinger. Været var ikke det beste, men reisefølget var! Neste tur var en annen form for ekstremtur: fire store voksne på hotellreise i en relativt liten bil til Varberg, Sveriges kurort . En hyggelig småby, bra hotell, mye å se og koselig reisefølge. To svært ulike turer, men begge både fine og vellykkede.
Å velge ett enkelt bilde til mandagstemaet ble en utfordring: skulle jeg velge et typisk motiv med en av bilene på en rasteplass, langs en veg eller på en parkeringsplass? Eller kanskje et campingbilde? Eller hva med den imponerende oppakkingen i den lille bilen?

Valget falt til slutt på et motiv fra Norangsdalen, der vi faktisk var ganske alene til tross for at kalenderen viser midten av fellesferien. Bilferie kan også være stillhet og ro, hvor paradoksalt det enn høres. Et vakkert dalføre, som jeg gjerne besøker igjen. Nederst i dalen, ved Norangsfjorden, ligger Hotell Union, hvor jeg mer enn gjerne skulle overnattet.
Så, hva er hemmeligheten ved en vellykket bilferie? Jeg har følgende tips:

  • Pakk det du trenger, men ikke mer. For mange ting medfører bare tung bagasje og at du bruker tid på leting.
  • Er plassen begrenset; bli enig om "akseptabel" bagasjemengde på forhånd.
  • Bruk god tid på reisen. Den er en del av opplevelsen. Man kommer heller ikke nødvendigvis raskere fram av å stresse.
  • Ta ofte pauser for mat og drikke. Det holder humøret oppe. Heller en pause for mye enn en for lite.
  • God søvn på natten gjør dagen lettere.

5 kommentarer:

Mona sa...

Vacker vy från Norangsfjorden. Visst kan en bilsemester vara lugn och rofylld. Det som är stressande är väl om man ska ligga och köra långa sträckor på motorvägar, för att nå fram till nåt mål långt borg.

Pialotta sa...

Härlig bild och säkert en mycket trevlig bilsemester:)

linsky sa...

Vakkert bilde!! Der har jeg ikke vært, men i Varberg har jeg vært, og der var det fint også. :)

Petunia sa...

Jeg tror jeg kunne ha likt bilferie mye bedre nå i voksen alder enn som barn.. Men nå ha vi hytte da og det blir jo til at vi bruker den.
Kjempefint at temaet passet for deg og fint bilde du valgte:)

hundenstina sa...

Såååå vackert!!!
Underbara naturbilder ...

 
Blogglisten